Valk Administraties en Advies

Belastingaangifte eenmanszaak

Als eenmanszaak bent u verplicht om belastingaangifte te doen. U betaalt als zelfstandige ondernemer inkomstenbelasting over het belastbare inkomen. Daarnaast betaalt u ook een bijdrage voor de Zorgverzekeringswet (Inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet).

Echter komt hier veel bij kijken. Daarom kunt u ervoor kiezen om de belastingaangifte van uw eenmanszaak uit te besteden aan Valk Administraties en Advies!

Waarover moet ik als eenmanszaak belastingaangifte doen?

Als eerste moet u rekening houden met uw omzet. De totale opbrengsten uit uw bedrijfsactiviteiten of diensten vormen uw bruto inkomen. Daarop mogen in mindering worden gebracht de zakelijke kosten, die bij uw onderneming horen. Het bruto-inkomen verminderd met de zakelijke bedrijfskosten vormen de belastbare winst uit onderneming. Daarop worden – indien van toepassing – enkele aftrekposten in mindering gebracht, waaronder zelfstandigen- en startersaftrek, MKB-winstvrijstelling, kleine ondernemingsregeling (tot 1 januari 2020) en de investeringsaftrek. Als deze posten zijn afgetrokken van de winst voor de belasting ontstaat het belastbare inkomen. Hierover moet uiteindelijk inkomstenbelasting worden betaald. De bijdrage voor de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringwet is ook gebaseerd op de belastbare winst uit onderneming.

Waarom uw belastingaangifte uitbesteden?

Als zelfstandig ondernemer begrijpen wij dat u de tijd en kennis niet heeft voor het doen van belastingaangifte. Daarom staat Valk Administraties en Advies voor u klaar! Wanneer u ervoor kiest om uw belastingaangifte door ons te laten verzorgen geniet u de volgende voordelen:

Wanneer u de belastingaangifte aan ons uitbesteed blijft uzelf wel altijd de eindverantwoordelijke. Daarom is het aan te raden alles nog even te controleren voordat u de aangifte opstuurt naar de belastingdienst.

Interesse in uw belastingaangifte laten doen?

Indien u interesse heeft in het laten doen van de belastingaangifte van uw eenmanszaak schroom dan niet contact met ons op te nemen middels het contactformulier.

“Zorgvuldig en professioneel heeft Valk Administraties en Advies onze financiële administratie op orde gebracht. Maatwerk waar wij als bedrijf behoefte aan hebben. Valk Administraties en Advies is zeker een aanrader!”