Valk Administraties en Advies
Geplaatst op 14 maart 2018

Vennootschapsbelasting, wanneer moet ik als ondernemer betalen?

Heeft u een NV (Naamloos Vennootschap) of BV (Besloten Vennootschap)? Dan moet u in de meeste gevallen vennootschapsbelasting betalen over de winst.

Zelfstandige Professionals  of ondernemers met een eenmanszaak betalen in plaats van vennootschapsbelasting inkomstenbelasting over de winst.

Tarieven voor de vennootschapsbelasting

Er zijn 2 tarieven voor de vennootschapsbelasting:

Boekjaar vennootschapsbelasting

Vennootschapsbelasting is de belasting over de winst van een boekjaar. Vaak is dit hetzelfde als een kalenderjaar.
Een boekjaar bestaat vaak uit 12 maanden. In het eerste jaar van de oprichting van een vennootschap kan dit wel eens verschillen doordat de periode langer of korter kan zijn.

Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting

Bedrijven die verplicht zijn tot het betalen van vennootschapsbelasting, ontvangen hier bericht van in het begin van het jaar. Dit bedrag is een voorlopige aanslag op basis van gegevens van voorgaande jaren.

Aftrek belastingen

In sommige gevallen kunt u gebruik maken van belastingaftrek in bijzondere situaties. Zo kunt u bepaalde bedragen aftrekken van de winst zoals;

Door de aftrek hiervan hoeft u minder vennootschapsbelasting te betalen.

Veranderingen vennootschapsbelasting 1 januari 2017

Er zijn op diverse vlakken aanpassingen doorgevoerd betreffende de vennootschapsbelastingen. Dit zijn veranderingen in;

Wilt u meer weten over een van deze onderwerpen? Neem dan contact met mij op, ik vertel u hier graag meer over!

Aangifte doen

Zoekt u een administratiekantoor in de buurt van Amstelveen? Dan is Valk Administraties en Advies dé persoon om u hierin te adviseren. Graag vertel ik u in een persoonlijk gesprek waar op gelet moet worden bij het opmaken van de balans of winst- en verliesrekening. Vervolgens kan ik u adviseren over diverse aandachtspunten en eventuele aftrekposten. Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek. U kunt mij telefonisch bereiken via  020 – 641 55 69 of  06-53224564 of u kunt mailen naar info@valkadministratiesenadvies.nl. Ik help u graag verder!

“Zorgvuldig en professioneel heeft Valk Administraties en Advies onze financiële administratie op orde gebracht. Maatwerk waar wij als bedrijf behoefte aan hebben. Valk Administraties en Advies is zeker een aanrader!”