Valk Administraties en Advies

Boekhouding van uw vereniging

Wilt u de boekhouding van uw vereniging graag laten afhandelen door een professional? Dan zit u goed bij Valk Administraties en Advies! Wij hebben namelijk ruime ervaring met het bijhouden en afhandelen van boekhouding voor zowel particulieren, bedrijven als verenigingen.

Administratieplicht

Net als bedrijven zijn ook stichtingen en verenigingen administratieplichtig. Dit is vastgesteld in de Algemene Wet Inzake Rijksbelastingen (AWR). Zo moeten zowel de inkomsten als uitgaven bijgehouden worden. Dit geldt voor zowel kleine als grotere verenigingen. Heeft u zelf geen tijd om de boekhouding van uw vereniging bij te houden? Of weet u niet hoe u hier mee moet beginnen? Dan kunt u gebruik maken van de diensten van Valk Administraties en Advies! René Valk zorgt er graag voor dat uw administratie volledig op orde is. Daarnaast kan hij u ook bijstaan bij het doen van belastingaangifte wanneer uw vereniging belastingplicht is.

BTW-plichtig

Heeft u een sportvereniging of andere vereniging en organiseert u wel eens evenementen die toegankelijk zijn voor niet-leden? Of verricht u diensten voor sponsoren? Dan kan het zo zijn, dat u voor bepaalde verkochte goederen of verrichte diensten BTW-plichtig bent. Wanneer u BTW-plichtig bent, moet u rekening houden met het betalen van BTW. Daarnaast kunt u in bepaalde gevallen ook BTW aftrekken. Zo is het mogelijk om de BTW te verrekenen van producten en diensten die u voor een evenement heeft aangeschaft. Ook wanneer u voor een sponsor een dienst verleent in ruil voor sponsoring en u hiervoor bijvoorbeeld een reclamebord aanschaft en laat plaatsen, dan kunt u in veel gevallen de BTW verrekenen. Benieuwd hoe dit zit voor uw vereniging? Valk Administraties en Advies adviseert u hier graag over!

Meer informatie over boekhouding voor verenigingen?

Valk Administraties en Advies neemt de boekhouding van uw vereniging graag uit handen! Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Of wilt u uw boekhouding uitbesteden? Neem dan contact met ons op door middel van ons online contactformulier.

“Zorgvuldig en professioneel heeft Valk Administraties en Advies onze financiële administratie op orde gebracht. Maatwerk waar wij als bedrijf behoefte aan hebben. Valk Administraties en Advies is zeker een aanrader!”