Valk Administraties en Advies

Aangifte inkomstenbelasting ZZP’er

Bent u Zelfstandig Professional met een onderneming (éénmanszaak, Maatschap, VOF, BV of NV)? Dan bent u verplicht om belasting te betalen over uw bedrijfswinst. Voor een BV en NV is dat in eerste instantie Vennootschapsbelasting (en Dividendbelasting bij uitkering aan de aandeelhouders); voor elke andere ondernemingsvorm gebeurt dat via de Inkomstenbelasting.

Elke Nederlander is verplicht om aangifte te doen als er sprake is van inkomen uit dienstverband of uit onderneming.

Als Zelfstandige Professional/ondernemer betaalt u de inkomstenbelasting over het belastbare inkomen. De aangifte inkomstenbelasting doet u net als ieder ander één keer per jaar. Wilt u als Zelfstandig Professional uw aangifte voor de inkomstenbelasting uitbesteden? Dan bent u bent u Valk Administraties en Advies aan het juiste adres. Valk Administraties en Advies is een éénmansbedrijf; daarom zijn de overheadkosten minimaal en is de aandacht maximaal voor u.
U geniet van de voordelen van kennis en expertise, tegen betaalbare tarieven.

Resultaat

Waarover betaal ik als Zelfstandig Professional inkomstenbelasting? Als eerste moet u rekening houden met uw omzet. De totale opbrengsten uit uw bedrijfsactiviteiten of diensten vormen uw bruto inkomen.
Daarop mogen in mindering worden gebracht de zakelijke kosten, die bij uw onderneming horen.
Het bruto inkomen verminderd met de zakelijke bedrijfskosten vormen de winst voor belasting. Daarop worden – indien van toepassing – de volgende aftrekposten in mindering gebracht.

Aftrekposten

Als ondernemer, en zeker als startende ondernemer, heeft u recht op diverse aftrekposten. Denk hierbij aan;

Als deze aftrekposten bij u van toepassing zijn als Zelfstandig Professional en deze zijn afgetrokken van de winst voor de belasting, ontstaat het belastbare inkomen, waarover inkomstenbelasting moet worden betaald. Naast de inkomstenbelasting dient de ondernemer (niet bij NV en BV) nog premies ZVW af te dragen. Dat is een percentage van de belastbare winst.

Uw aangifte inkomstenbelasting als Zelfstandig Professional uitbesteden?

Valk Administraties en Advies helpt u graag! In een vrijblijvend gesprek vertel ik u wat de mogelijkheden zijn, op welke aftrekposten u recht heeft en waar u op moet letten. Voor zowel advies als het geheel uitbesteden van de aangifte inkomstenbelasting als Zelfstandig Professional bent u bij Valk Administraties en Advies aan het juiste adres! Neem vrijblijvend contact op of bel, 06-53224564 of mail info@valkadministratiesenadvies.nl. Ik adviseer u graag!

“Zorgvuldig en professioneel heeft Valk Administraties en Advies onze financiële administratie op orde gebracht. Maatwerk waar wij als bedrijf behoefte aan hebben. Valk Administraties en Advies is zeker een aanrader!”