Valk Administraties en Advies

Aangifte Omzetbelasting

Als ondernemer moet u [als u BTW-plichtig bent] periodiek aangifte omzetbelasting of BTW aangifte doen. In deze aangifte geeft u de BTW aan die u heeft berekend aan uw klanten, en de BTW die u kunt terugvragen aan de Belastingdienst [voor zover het relaties in Nederland betreft]. De BTW aangifte kan per maand, kwartaal of per jaar (het zogenaamde tijdvak) gedaan worden bij de Belastingdienst.

Wanneer aangifte omzetbelasting doen?

In de regel kan de aangifte voor omzetbelasting elk kwartaal worden gedaan. Er zijn ook enkele uitzonderingen (zie ook Aangifte per tijdvak, hieronder).
Is het bedrag van de verschuldigde BTW bedrag minder dan € 1.883? Dan kan er bij de Belastingdienst een verzoek worden ingediend om de aangifte eenmaal jaarlijks te doen.
De belastingdienst informeert per brief met het verzoek om aangifte te doen. Daarin staat de uiterste aangiftedatum en de uiterste betaaldatum per tijdvak.
Belangrijk is om u hier aan te houden om boetes te voorkomen!

Aangifte per tijdvak

Wanneer betalen?

Als het totale te betalen bedrag groter is dan € 1.883 op jaarbasis, dan is het raadzaam om elk tijdvak aangifte te doen en – indien nodig – te betalen.
Wanneer het totale te verwachten bedrag kleiner is dan € 1.883  op jaarbasis dan kan de ondernemer gebruik maken van de KleineOndernemersRegeling (KOR).
Als het bedrag van de verschuldigde BTW tussen € 1.345 en € 1.883 op jaarbasis uitkomt, dan moet een deel van de verschuldigde BTW te worden betaald; het deel dat overblijft dient bij het resultaat te worden opgeteld.
Als het bedrag kleiner is dan € 1.345, dan hoeft er niets te worden betaald. Dit bedrag dient bij het resultaat te worden opgeteld.

Kan ik zelf de aangifte omzetbelasting indienen?

Ja, dat kunt u ook zelf regelen. Dit kan via het beveiligde gedeelte van de Belastingdienst of via digitale aangiftesoftware.
Veel ondernemers ervaren de omzetbelasting aangifte als veel en vervelend werk, en weten niet altijd welke voordelen of aftrekposten er te behalen zijn.
Laat daarom uw aangifte van de omzetbelasting uitvoeren door Valk Administratie en Advies. De jarenlange ervaring van BTW aangiftes resulteert in een snelle werkwijze en kennis van diverse aftrekposten in uw voordeel. Zo weet u zeker dat de omzetbelasting juist en op tijd wordt ingediend en ondervind u geen verassingen achteraf. Voorkom een naheffing en laat Valk Administratie en Advies voor u de omzetbelasting aangifte verzorgen.

Uw aangifte van omzetbelasting als ondernemer uitbesteden?

Valk Administraties en Advies helpt u graag! In een vrijblijvend gesprek vertel ik u wat de mogelijkheden zijn, op welke aftrekposten u recht heeft en waar u op moet letten.
Voor zowel advies als het geheel uitbesteden van de aangifte van omzetbelasting als ondernemer bent u bij Valk Administraties en Advies aan het juiste adres! Neem vrijblijvend contact op of bel 06-53224564 of mail info@valkadministratiesenadvies.nl. Ik adviseer u graag!

“Zorgvuldig en professioneel heeft Valk Administraties en Advies onze financiële administratie op orde gebracht. Maatwerk waar wij als bedrijf behoefte aan hebben. Valk Administraties en Advies is zeker een aanrader!”