Valk Administraties en Advies

Belastingaangifte laten doen

Bijna ieder bedrijf moet belastingaangifte doen, echter weten veel mensen niet hoe zij dit het beste kunnen doen. Het kan dan verstandig zijn de belastingaangifte te laten doen door een professional. Dit kan u veel tijd besparen en zo kunt u ervan uitgaan dat de belastingaangifte correct wordt gedaan. Voor een bedrijf kunnen er verschillende belastingen zijn waarover aangifte dient te worden gedaan. De bekendste aangifte voor een bedrijf is de Omzetbelasting en voor rechtspersonen Vennootschapsbelasting en/of Dividendbelasting. Wordt een bedrijf gerund door een zelfstandige, dan dient er ook Inkomstenbelasting te worden aangegeven. Heeft het bedrijf werknemers in dienst, dan dient ook de Loonbelasting te worden aangegeven.
Voor particulieren die belastingaangifte willen laten doen verwijzen we u naar de desbetreffende pagina.

Belasting van uw bedrijf zelf doen of laten doen?

De belastingaangifte die gedaan moet worden als u ondernemer bent is veel werk en moet nauwkeurig gedaan worden. Daarom is het vaak aan te raden om de belastingaangifte te laten doen door een externe partij. Er zijn voor het uit laten besteden van de belastingaangifte voor een bedrijf genoeg voordelen te noemen, zoals:

U blijft wel altijd zelf de eindverantwoordelijke. Daarom is het aan te raden alles nog even te controleren voordat u de aangifte opstuurt naar de belastingdienst.

Wat heeft een administratiekantoor nodig van u als u de belastingaangifte laat uitbesteden?

Als eerste moet er een overzichtelijke administratie van uw bedrijf gemaakt worden. In deze administratie dient u alle facturen bij te houden, uren te registreren, reiskosten te noteren en belastingaanslagen op te schrijven. Het administratiekantoor heeft uw administratie nodig bij het doen van de belastingaangifte voor u. Ook hebben zij uw facturen, zowel verkoop- als de inkoopfacturen, nodig. En tot slot hebben zij uw kassabonnen, bankafschriften, contracten en overeenkomsten nodig. U dient als laatste stap het administratiekantoor te machtigen via uw DigiD. Hierna kan het administratiekantoor via de belastingdienst de aangifte van uw bedrijf voor u doen.

Interesse in uw belastingaangifte laten doen?

Indien u interesse heeft in het laten doen van de belastingaangifte van uw bedrijf schroom dan niet contact met ons op te nemen middels het contactformulier.

“Zorgvuldig en professioneel heeft Valk Administraties en Advies onze financiële administratie op orde gebracht. Maatwerk waar wij als bedrijf behoefte aan hebben. Valk Administraties en Advies is zeker een aanrader!”