Valk Administraties en Advies
Geplaatst op 19 februari 2019

Aangifte erfbelasting

Is een van uw familieleden recent overleden en bent u erfgenaam? Dan moet u over de erfenis en het inkomen van de overledene wellicht belasting betalen. Valk Administraties en Advies helpt u graag bij de fiscale afhandeling na  het overlijden.

Aangifte Inkomstenbelasting

Na overlijden van een persoon stuurt de Belastingdienst een aangifte voor de inkomstenbelasting in het jaar van overlijden naar de nabestaanden. Deze F(inale)-aangifte stuurt de Belastingdienst alleen wanneer de overledene in eerdere jaren ook aangifte van inkomsten heeft gedaan. Als nabestaande heeft u de verantwoordelijkheid om vóór 1 mei in het daaropvolgende jaar dit F-biljet ingevuld op te sturen naar de Belastingdienst. U kunt deze aangifte invullen met behulp van het bijgevoegde handleiding, maar kunt er ook voor kiezen om het af te laten handelen door René Valk van Valk Administraties en Advies,. Zo kan René niet alleen de gegevens voor u controleren, maar indien gewenst ook het formulier samen met u invullen. Hierdoor hoeft u zelf niet verder in de papieren te duiken om dit af te handelen en kunt u zich meer richten op prettige zaken.

Erfbelasting

Wanneer u een erfenis ontvangt, moet u hier meestal erfbelasting over betalen.
Het te betalen bedrag aan erfbelasting is onder meer afhankelijk van de volgende factoren:

Wilt u graag weten hoeveel erfbelasting u moet betalen? Of wilt u advies over de beste aanpak om zo min mogelijk belasting te betalen? Laat u dan adviseren door René Valk van Valk Administraties en Advies!

Meer informatie?

Belastingzaken omtrent overlijden goed afhandelen? Valk Administraties en Advies regelt het graag voor u. Neem contact met ons op via ons contactformulier voor meer informatie of om een afspraak te maken.

“Zorgvuldig en professioneel heeft Valk Administraties en Advies onze financiële administratie op orde gebracht. Maatwerk waar wij als bedrijf behoefte aan hebben. Valk Administraties en Advies is zeker een aanrader!”