Valk Administraties en Advies
Geplaatst op 23 juli 2019

Wat gebeurt er tijdens een belastingcontrole?

Bij veel mensen is het er; de angst voor een controle van de belastingdienst. Hoe goed de boeken ook geregeld zijn, het idee dat er bij een belastingcontrole toch iets boven komt drijven wat niet door de beugel kan veroorzaakt sommigen slapeloze nachten. Hoe terecht is dit eigenlijk? Want wat gebeurt er nou allemaal tijdens een belastingcontrole?

Hoe ziet een belastingcontrole eruit?

Er zijn verschillende soorten onderzoeken die u kunt verwachten wanneer de belastingdienst een controle bij u komt uitvoeren.

Wat kunt u verwachten tijdens een belastingcontrole?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de belastingdienst altijd van tevoren moet aankondigen wanneer zij langskomen en om wat voor een soort onderzoek het gaat. Tevens wordt u zo goed mogelijk voorbereid op het bezoek. Zo is de belastingdienst verplicht om onder andere te vertellen wat de bedoeling is van de controle en welke belasting en belastingjaren het betreft. Tot slot heeft de belastingdienst het recht om al uw bedrijfsruimtes, boeken en administratie in te zien en om uw administratie te kopiëren.

Hoe bereidt u zich voor op een belastingcontrole?

Met een goede voorbereiding verloopt de controle zo goed en zo snel mogelijk. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om een belastingcontrole zo goed mogelijk voor te bereiden:

Meer informatie?

Krijgt u binnenkort een belastingcontrole en wilt u meer weten over hoe u zich het beste kunt voorbereiden hierop? Valk Administraties en Advies adviseert u graag! Neem contact met ons op via ons contactformulier voor meer informatie of om een afspraak te maken.

“Zorgvuldig en professioneel heeft Valk Administraties en Advies onze financiële administratie op orde gebracht. Maatwerk waar wij als bedrijf behoefte aan hebben. Valk Administraties en Advies is zeker een aanrader!”