Valk Administraties en Advies

Administratie Eenmanszaak

Het is verplicht om in Nederland de administratie bij te houden van een eenmanszaak. Deze cijfers moeten ook worden gedeeld met de overheid en dienen altijd op orde ze zijn, zodat de cijfers bewezen kunnen worden voor als de administratie gecontroleerd wordt. Maar waar moet een administratie van een eenmanszaak nou precies aan voldoen?

Valk Administraties en Advies kan u hierbij helpen of de administratie volledig bij u uit handen nemen. Neem contact met ons op bij interesse.

Administratie eenmanszaak voor zowel uzelf als voor de belastingaangiften.

Er moet een administratie worden bijgehouden voor:

Algeheel overzicht en samenvatting van de cijfers

Al deze losse gegevens die bewaard moeten worden en aangetoond moeten kunnen worden dienen ook in een overzicht gezet te worden. Hier staan dan de eigendommen en schulden tegenover elkaar in een balans. Daarnaast dienen de kosten en baten ook tegenover elkaar gezet te worden in een resultatenrekening. Deze zijn beide verplicht om te hebben bij het hebben van een eenmanszaak. Ook dient er een salarisadministratie bijgehouden te worden. Hierbij gaat het alleen om uzelf als het eigen personeel, niet om uitzendkrachten. Hieronder volgen nog enkele belangrijke overzichten:

De administratie dient ten minste 7 jaar te worden bewaard als eventueel bewijs.

Interesse in advies of gehele uitbesteding van uw administratie?

Indien u geïnteresseerd bent in advies over de administratie van de eenmanszaak of algehele uitbesteding van uw administratie neem dan contact met ons op.

“Zorgvuldig en professioneel heeft Valk Administraties en Advies onze financiële administratie op orde gebracht. Maatwerk waar wij als bedrijf behoefte aan hebben. Valk Administraties en Advies is zeker een aanrader!”