Valk Administraties en Advies

Balans als basis van uw eenmanszaak

De balans van uw eenmanszaak is de meest simpele manier om uw financiële situatie goed onder de loep te nemen. Deze balans is de basis van al uw financiële zaken. Zonder een balans kunt u bijvoorbeeld geen jaarrekening en resultatenrekening op stellen. Het is als eenmanszaak niet verplicht om een jaarrekening op te stellen, maar het is zeker aan te raden om een beter beeld te krijgen van uw financiële situatie. Hiernaast moet u als eenmanszaak wel aangifte doen bij de belastingdienst. Dit gaat niet zonder balans en resultatenrekening.

Hoe ziet een balans eruit?

Zoals gezegd geeft de balans de huidige stand van zaken weer. Het is een momentopname van de financiële staat van uw bedrijf. Waarschijnlijk heeft u gedurende een jaar investeringen gedaan. Waar heeft u in geïnvesteerd en hoe is dit gefinancierd? Op de balans wordt dit allemaal duidelijk.

Bij het maken van een balans plaatst u de activa, oftewel bezittingen van uw bedrijf aan de linkerkant. Hierbij kunt u denken aan een bedrijfspand, maar ook aan voorraad of auto’s. Activa kunnen ook bestaan uit aandelen of nog te ontvangen geldsommen. Aan de rechterkant plaatst u de passiva. Dit zijn alle lasten, zoals leningen en andere schulden. Ook het eigen vermogen wordt bij de passiva geplaatst. Het verschil tussen uw bezittingen en schulden is het eigen vermogen. Dit verschil kan positief of negatief zijn en is het belangrijkste onderdeel van de balans.

Uw balans uitbesteden

Administratieve ondersteuning voor ondernemers, zzp’ers en starters. Schakel Valk in voor zowel tijdelijke als structurele financiële administratieve ondersteuning. U geniet van de voordelen van kennis en expertise en dat tegen betaalbare tarieven. Valk Administraties en Advies biedt professionaliteit, verschaft actuele informatie, heeft jarenlange ervaring en staat bovendien voor betrouwbaarheid.

Meer informatie

Valk Administraties en Advies staat voor het leveren van maatwerk aan elke klant. Wilt u meer informatie over het uitbesteden van de financiële administratie van uw eenmanszaak of over een van de andere services die Valk Administraties en Advies biedt? Neem dan hier contact op!

“Zorgvuldig en professioneel heeft Valk Administraties en Advies onze financiële administratie op orde gebracht. Maatwerk waar wij als bedrijf behoefte aan hebben. Valk Administraties en Advies is zeker een aanrader!”